Mašina za šivenje Singer i izumitelj Isaac Merrit Singer

Mašina za šivenje Singer

Mašina za šivenje Singer i izumitelj Isaac Merrit Singer

Ko je bio Isaac Merritt Singer? Koja je njegova uloga kada je u pitanju nastanak i razvoj izuma poznatog pod nazivom mašina za šivenje? Na ta i druga pitanja pokušaćemo da odgovorimo upravo u sledećim redovima.

Mašina za šivenje kao izum čuvenog Isaac Merrit Singer-a

Ovaj američki glumac, biznismen i izumitelj bio poznat kao neko ko je vodio prilično živopisan život. Mašina za šivenje Singer, čiji je on izumitelj, u mnogome je pomogla i podstakla žensku samostalnost. Između ostalog doprinela je boljem položaju žena u društvu širom sveta.

Pre nego što je Singerica patentirana, proces šivenja trajao je prilično dugo. Za jednu košulju bilo potrebno 14 sati rada, kako bi ona predstavljala gotov proizvod. Mašina za šivenje Singer čitav taj proces šivenja učinila je lakšim i bržim. Sada je za istu tu košulju bilo dovoljno odvojiti samo jedan sat šivenja.

Uspeh koji je Singer postigao bio je neverovatan. Mašina za šivenje koju je patentirao prodavala se neverovatno brzo. Iako je cena mašine bila daleko veća od standarda, ljudi su hrlili da je što pre kupe.

1851. godine patentirana je prva mašina za šivenje Singer. Ime je dobila po svom izumitelju. Međutim, šivaća mašina Singer nije bila u potpunosti originalno delo.

Singer je godinama radio na svom izumu, ali i mnoge ideje je prikupio od svojih prethodnika. One najbolje uvrstio je u uži izbor, kako bi napravio najbolju šivaću mašinu koju je svet do tada video.

Na koji način je Singer uspeo da skrene pažnju na svoj izum?

Singer je imao pred sobom veoma težak put, a to je da ubedi ljude da su žene sposobne za ovakvu vrstu rada. Cilj je bio da uspešno savladaju korišćenje njegovog do tada najboljeg izuma – Singer mašinu za šivenje.

Način na koji je Singer uspeo da privuče ljude da obrate pažnju na njegov izum bio genijalan. Uposlio je mlade žene kako bi pokazao svima da umeju da vladaju ovim izumom. Celokupnu predstavu smestio je u jedan od izloga u Njujorku. Cilj je bio da taj spektakl video što veći broj ljudi.

Mašina za šivenje Singer - Njujork

Singer je isticao kako će mašina za šivenje doprineti samostalnosti žena. Takođe je isticao i to kako bi žene, uz pomoć njegovog izuma mogle da zarade i do 1000 dolara godišnje. Za to vreme, bio je to veliki uspeh.

Čak je i Njujork Tajms 1860. godine objavio kako nijedan izum do sada nije u tolikoj meri doprineo olakšanju poslova ženama. Takođe je doprineo u tome da se žene širom celog sveta,  iskažu i izbore za bolji društveni status.

Šivaća mašina Singerica I dan danas odlikuje se svojim izuzetnim kvalitetom, ali I pristupačnom cenom. Svoj primerak Singerice možete potražiti upravo u našem asortimanu.

Podelite